Top
Krystyna Pogoń - Dietific
6506
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-6506,cookies-not-set,mkdf-bmi-calculator-1.1,mkd-core-1.2,wellspring-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-dark-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-header-standard-border-disable,mkdf-search-dropdown,mkdf-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

dr Krystyna Pogoń

Dietetyk i technolog żywności z wykształcenia oraz pasji. Od początku studiów magisterskich związana z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie, gdzie z wyróżnieniem obroniła tytuł doktora i obecnie pracuje na stanowisku adiunkta. Swoje zainteresowania naukowe koncentruje na zagadnieniach związanych z żywnością prozdrowotną i wpływem żywności na zdrowie ludzi oraz bezpieczeństwem żywności. Jest autorką licznych publikacji i doniesień na sesje naukowe dotyczących bezpieczeństwa i jakości żywności oraz żywienia człowieka w zdrowiu i chorobie. Od 2013 roku jest Kierownikiem Zespołu w Centrum Dietetycznym Dietific, gdzie nie tylko pomaga osobom mającym problem z odżywianiem, ale także stworzyła wyjątkową markę cateringu dietetycznego łączącą naukowe podstawy wiedzy o żywieniu z ich realizacją w praktyce gastronomicznej. Prowadzi szkolenia i akcje edukacyjne z zakresu zdrowego odżywiania, jest także ekspertem naukowym czasopism, portali internetowych oraz oddziału krakowskiego telewizji TVN.

dr Krystyna Pogoń

Dietetyk i technolog żywności z wykształcenia oraz pasji. Od początku studiów magisterskich związana z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie, gdzie z wyróżnieniem obroniła tytuł doktora i obecnie pracuje na stanowisku adiunkta. Swoje zainteresowania naukowe koncentruje na zagadnieniach związanych z żywnością prozdrowotną i wpływem żywności na zdrowie ludzi oraz bezpieczeństwem żywności. Jest autorką licznych publikacji i doniesień na sesje naukowe dotyczących bezpieczeństwa i jakości żywności oraz żywienia człowieka w zdrowiu i chorobie. Od 2013 roku jest Kierownikiem Zespołu w Centrum Dietetycznym Dietific, gdzie nie tylko pomaga osobom mającym problem z odżywianiem, ale także stworzyła wyjątkową markę cateringu dietetycznego łączącą naukowe podstawy wiedzy o żywieniu z ich realizacją w praktyce gastronomicznej. Prowadzi szkolenia i akcje edukacyjne z zakresu zdrowego odżywiania, jest także ekspertem naukowym czasopism, portali internetowych oraz oddziału krakowskiego telewizji TVN.

Materiały prasowe z udziałem dr Krystyny Pogoń