W ramach diety Vegan Flexi możesz zarówno skorzystać z opcji w pełni roślinnej jak i stopniowo rezygnować z nabiału i jak mieszając dowolnie posiłki pomiędzy dietą wegańską i dwoma propozycjami diety wegetariańskiej: Veggie Flexi i Optiwege Flexi. Dokonywanie najlepszych wyborów żywieniowych i smakowych nigdy nie było tak łatwe!
Dieta Vegan Flexi to dieta naturalna dostarczająca bogaty kompleks składników odżywczych niezbędnych dla Twojego zdrowia i samopoczucia. Pamiętaj jednak, że dieta roślinna wymaga odpowiedniej suplementacji (zwłaszcza w witaminę D i B12 oraz kwasy DHA i EPA) i regularnego monitorowania stopnia odżywienia organizmu. Wiele roślinnych źródeł składników odżywczych pomimo ich wysokiej zawartości w tabelach wartości odżywczej często zawiera także składniki antyodżywcze powodujące, że zaledwie ułamek wartościowych składników jest wykorzystywany przez organizm. Dlatego korzystając z diety roślinnej tak ważne są regularne badania pozwalające określić jak dobrze nasz organizm potrafi z roślinnych produktów pobrać wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Nie wahaj się i sprawdź już dziś jak dobrze smakuje roślinna dieta z Dietific!
Jeśli chcesz poznać pełne wartości odżywcze diety Vegan Flexi, pobierz pdf.
✅ Co znajdziesz w zestawie?
❌ Czego w zestawie nie ma?
Dziś |
---|
SOBOTA, 16/1/2021 |
Śniadanie 1 |
Owsianka brzoskwiniowa z jogurtem żurawinowym i sałatką owocową |
Składniki: jogurt sojowy naturalny, mleczko kokosowe, jabłko, brzoskwinia, winogrona ciemne, płatki owsiane, żurawina, pomarańcza, żurawina suszona, ksylitol, morele suszone, migdały, nasiona chia, esencja wailiowa, mięta |
Śniadanie 2 |
Smoothie truskawkowo-porzeczkowe z siemieniem lnianym i ciasteczkiem owsianym |
Składniki: pomarańcza, banan, truskawki, porzeczki czerwone, mięta, siemię lniane, domowe ciasteczko osiane |
Obiad |
Wegańskie spaghetti bolognese z makaronem warzywnym |
Składniki: pomidor, szpinak baby, makaron razowy z pszenicy durum, cukinia, marchew, oliwa z oliwek, wegańskie mielone (białko sojowe, olej rzepakowy i kokosowy, sok z buraka, koncentraty roślinne i przyprawy), pomidory, czosnek, cebula, seler korzeń, wino czerwone, oregano, bazylia, wegański parmezan |
Przekąska |
Gryczane babeczki pasztetowe z dyniowym ketchupem i chrupkimi warzywami |
Składniki: rucola, ogórek kiszony, papryka, kiełki lucerny, sezam czarny, soczewica zielona, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, pieczarki, cebula, Kasza gryczana prażona, oliwa z oliwek, orzechy arachidowe, pomidory, dynia, syrop z daktyli, ocet winny, pomarańcza, limonka, czosnek |
Kolacja |
Curry z kalafiorem i ciecierzycą podawane z ryżem basmati |
Składniki: kolendra liście, orzechy arachidowe, sezam, ryż basmati, kalafior, cebula, ciecierzyca, dynia, czosnek, imbir, pomidory, oliwa z oliwek, mleczko kokosowe, naturalny bulion z warzyw |
Jutro |
---|
NIEDZIELA, 17/1/2021 |
Śniadanie 1 |
Wegańskie kiełbaski śniadaniowe z sosem musztardowym i sałatką z ogórków, papryki i rzodkiewki |
Składniki: pieczwyo pełnoziarniste z oliwkami, tofu wędzone, ogórek kiszony, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka, musztarda, jogurt sojowy naturalny, ciecierzyca, woda gazowana, cebula, roszponka, oliwa z oliwek, syrop z daktyli, pomidor suszony, pomidory, mąka ziemniaczana, szczypiorek, czosnek |
Śniadanie 2 |
Domowy kisiel malinowo-jeżynowy z fit krokantem nerkowcowym i owocami |
Składniki: kiwi, mięta, borówki amerykańskie, szpinak baby, pomarańcza, ananas, granat, orzechy nerkowca, płatki jaglane, jabłko, syrop z daktyli, cynamon, maliny, jeżyny, ksylitol, mąka ziemniaczana, woda, cytryna |
Obiad |
Fileciki wegańskie w sosie limonkowym z frytkami z batata i fasolki szparagowej z surówką marchewkowo-imbirową |
Składniki: kolendra liście, rucola, bataty, fasolka szparagowa, melasa z granata, orzechy arachidowe, marchew, jabłko, mango, olej sezamowy, imbir, wegańskie fileciki (białko sojowe, olej rzepakowy, ocet, ekstrakt drożdżowy), naturalny bulion z warzyw, mleczko kokosowe, limonka, skórka z limonki |
Przekąska |
Lekka sałatka w stylu Waldorf z czarną marchwią i topinamburem i mixem pestek z dressingiem cytrynowym |
Składniki: roszponka, szpinak baby, jabłko, seler korzeń, winogrona ciemne, marchew czarna, topinambur, pestki dyni, słonecznik nasiona, orzechy laskowe, orzechy pistacjowe, jogurt sojowy naturalny, wegański sos majonezowy, skórka z cytryny, cytryna |
Kolacja |
Ziemniaczki pieczone z wegańskim gzikiem z awokado i "bekonem" z bakłażana |
Składniki: roszponka, cebulka zielona, koperek, rozmaryn, ziemniaki, bakłażan, sos sojowy bezglutenowy, oliwa z oliwek, syrop z daktyli, cytryna, papryka wędzona, wegański twarożek kremowy, tofu naturalne, awokado, śmietanka roślinna z białek bobu, szczypiorek, rzodkiewka |
Za 2 dni |
---|
PONIEDZIAŁEK, 18/1/2021 |
Śniadanie 1 |
Wegańskie babeczki owsiane z owocami i roślinnym jogurtem waniliowym |
Składniki: jogurt sojowy naturalny, napój roślinny sojowy, płatki owsiane, banan, winogrona ciemne, winogrona białe, ananas, jabłko, truskawki, jagody, czekolada gorzka, migdały, roszponka, nasiona chia, orzechy włoskie, esencja waniliowa, przyprawa do pieczenia, cynamon, wanilia |
Śniadanie 2 |
Kremowa zupa jarzynowa z ziemniaczkami, cukinią i zielonym groszkiem posypana pistacjami |
Składniki: bazylia, groszek zielony, cukinia, marchew, ziemniaki, cebula, oliwa z oliwek, naturalny bulion z warzyw, orzechy pistacjowe |
Obiad |
Lasagne w stylu bolońskim z warzywami i kukurydzą z sosem beszamelowym i pieczonymi pomidorkami |
Składniki: rucola, pietruszka zielona, pestki dyni, pomidor, makaron lasagne, wegańskie mielone (białko sojowe, olej rzepakowy i kokosowy, sok z buraka, koncentraty roślinne i przyprawy), cebula, pomidory, kukurydza, groszek cukrowy, marchew, oliwa z oliwek, cukinia, wegańska mozzarella, mleczko migdałowe, mąka razowa z pszenicą |
Przekąska |
Egzotyczne mango smoothie bowl z owocami i mixem superfoods |
Składniki: pitahaja, kiwi, granat, mango, żurawina suszona, płatki gryczane, jagody goji, orzechy pistacjowe, mak niebieski, kokos, mleczko migdałowe, banan, cytryna, ksylitol |
Kolacja |
Kaszotto jaglane z brokułami, cukinią i zieloną pietruszką z delikatnymi szaszłykami z tofu i brązowymi pieczarkami |
Składniki: bazylia, kasza jaglana, oliwa z oliwek, wino białe, naturalny bulion z warzyw, cukinia, cebula czerwona, pietruszka zielona, brokuły, tofu naturalne, pieczarki brązowe, wegański parmezan |
Za 3 dni |
---|
WTOREK, 19/1/2021 |
Śniadanie 1 |
Wegańskie cinamon rolls z dynią, wiśniami duszonymi z nutą pomarańczy i jogurtem |
Składniki: jogurt sojowy naturalny, wiśnie, mąka razowa z pszenicą, ksylitol, jabłko, woda, dynia, napój roślinny sojowy, orzechy pekan, olej słonecznikowy, pomarańcza, naturalny kisiel wiśniowy, muscavado, cynamon, mięta, skórka z pomarańczy, kurkuma świeża, drożdże |
Śniadanie 2 |
Domowy budyń kakaowo-orzechowy z sałatką owocową z ciemnym winogronem, kiwi i melonem |
Składniki: migdały, roszponka, czekolada gorzka, pomarańcza, żurawina, winogrona ciemne, melon, kiwi, borówki amerykańskie, mleczko migdałowe, naturalny budyń waniliowy, ksylitol, syrop z daktyli, kakao, orzechy laskowe |
Obiad |
Chili sin carne z wegańskim mięsem i kukurydzaną polentą ze świeżą kolendrą |
Składniki: szpinak baby, papryka, kolendra liście, wegańskie mielone (białko sojowe, olej rzepakowy i kokosowy, sok z buraka, koncentraty roślinne i przyprawy), fasola czerwona, kukurydza, pomidory, oliwa z oliwek, cebula, sos sojowy bezglutenowy, czosnek, kawa bezkofeinowa, czekolada gorzka, muscavado, naturalny bulion z warzyw, kasza kukurydziana, olej kokosowy |
Przekąska |
Zawijasy bakłażanowe z soczewicą i sosem pomidorowo-ogórkowym |
Składniki: szpinak baby, pietruszka zielona, pestki dyni, papryka, bakłażan, soczewica czerwona, pomidory, pomidor suszony, ogórek zielony, cebula, oliwa z oliwek |
Kolacja |
Sałatka z brokułem, kukurydzą i ciemnymi winogronami z bulgurem i wegańskim serkiem greckim |
Składniki: mix sałat, pomarańcza, tymianek, bulgur, oliwa z oliwek, brokuły, kukurydza, winogrona ciemne, olej z ziaren z lnem, syrop z daktyli, musztarda, tymianek cytrynowy, wegański serek grecki, słonecznik nasiona |
Za 4 dni |
---|
ŚRODA, 20/1/2021 |
Śniadanie 1 |
Smoothie bowl banan-truskawka-mango z mixem waniliowych kasz |
Składniki: jogurt sojowy naturalny, banan, truskawki, mango, syrop z daktyli, pitahaja, cytryna, mleczko migdałowe, kiwi, kasza jaglana, kasza kuskus, komosa biała, nasiona chia, esencja waniliowa, migdały, orzechy pistacjowe, słonecznik nasiona, jagody goji, kardamon |
Śniadanie 2 |
Krem rafalello z białą wegańską czekoladą i pieczonym ananasem z brzoskwinią |
Składniki: szpinak baby, kokos, pomarańcza, żurawina suszona, mleczko kokosowe, naturalny budyń waniliowy, czekolada biała wegańska, ksylitol, migdały, esencja kokosowa, ananas, brzoskwinia |
Obiad |
Naleśniki warzywne z brokułem i kukurydzą zapiekane w sosie pomidorowym z dipem szczypiorkowym z awokado |
Składniki: pestki dyni, mąka razowa z pszenicą, napój roślinny sojowy, woda gazowana, olej słonecznikowy, przyprawa do pieczenia, brokuły, kukurydza, marchew, cebula czerwona, papryka, jarmuż, oliwa z oliwek, pomidory, wegański ser gouda, jogurt sojowy naturalny, awokado, limonka, szczypiorek, pomidor |
Przekąska |
Buraczki z jarmużem z dodatkiem białej gryki i prażonych nerkowców |
Składniki: kasza gryczana biała, jarmuż, buraki, jabłko, cebulka zielona, czosnek, oliwa z oliwek, cytryna, orzechy nerkowca |
Kolacja |
Wegańskie filteciki z warzywami po chińsku z chilli i czosnkiem podawane ze ryżem basmati z zieloną cebulką |
Składniki: szczypiorek, papryka, ryż basmati, naturalny bulion z warzyw, oliwa z oliwek, cebulka zielona, wegańskie fileciki (białko sojowe, olej rzepakowy, ocet, ekstrakt drożdżowy), kapusta pak choi, marchew, cukinia, czosnek, cebula, imbir, chilli, sos sojowy bezglutenowy, mąka ziemniaczana, woda, muscavado |
➤ Zamawiając zestawy zbierasz punkty w programie lojalnościowym + 50 pkt za każde wydane 50 zł
➤ Wykluczenie dowolnego posiłku z pakietu: -5 zł od ceny zestawu
➤ Zniżka transportowa przy zamówieniu większej ilości zestawów pod jeden adres 2% przy 2 zestawach, 3% przy 3 zestawach, 5% przy 4 i więcej.
➤ Dopłata za opakowania z tworzyw naturalnych: +5 zł dziennie
➤ Dopłata za sztućce jednorazowe biodegradowalne: +2 zł dziennie
➤ Torba termiczna z wkładem chłodzącym: + 20 zł lub 1000 pkt lojalnościowych (opłata jednorazowa)
➤ Zestaw testowy – otrzymujesz + 3000 pkt w programie lojalnościowym na kolejne zamówienie
➤ Jeśli chcesz poznać pełne wartości odżywcze diety Vegan Flexi, pobierz pdf.
Cateromarket.pl
4.9/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ zdaniem 127 recenzentów
Dietly.pl
4.8/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ zdaniem 2518 recenzentów
Google
zdaniem 66 recenzentów
Nie spodziewałam się że może być tak smacznie, różnorodne i stosunkowo dużo jak na 1200kcal. Zawsze na czas, zawsze świeże. Brawo, za dwa tyg wracam do Was i polecam dalej.
Uwielbiam Wasze słodkie śniadania, a buraczanym brownie to już w ogóle skradliście moje serce. Czasami obiad czy kolacja nie do końca mi odpowiadały, ale zdarzało się to rzadko. Niemniej jednak nie zamierzam się z Wami rozstawać, jedynie próbować nowych opcji.
Najsmaczniejsze „pudełka”. Korzystałam chyba z większości dostępnych w Warszawie.
Najlepsza dieta pudełkowa!!!pyszne ,świeże ,urozmaicone jedzenie z przyjemnością wykupiliśmy kolejną.Polecam
Korzystam z usług tego cateringu od 3 miesięcy. Posiłki są bardzo urozmaicone, smaczne i przyrządzone z dobrych jakościowo produktów. Dostawa zawsze o czasie. 10/10! Jestem bardzo zadowolony. Są najlepsi!
Nie spodziewałam sie że można tak smacznie a co najważniejsze zdrowo zjeść;) wszystko bardzo dobre i swieze jak dla mnie najlepszy catering 🙂 Napewno jeszcze zamowie jedzonko u was 🙂
Z usług cateringu dietific korzystam już ponad rok i chwale sobie różnorodność posiłków i ścisłe dopasowanie do mojego zapotrzebowania kalorycznego! Polecam
Korzystałam wraz z mężem już z kilku cateringów dietetycznych ale Dietific jest najlepszy. Świetny jakościowo, bardzo smaczny i różnorodny. Potrawy są przemyślane, bardzo ciekawe smakowo i wizualnie. Owoce sezonowe, przyprawy, dodatki tworzą dania wyjątkowe. Widać, że robią je ludzie z pasją i wiedzą. Bardzo za to dziękuję.
Skomponuj swoje zestawy w Panelu Zamówień. Możesz także zamawiać kontaktując się z nami telefonicznie lub mailowo. Nasi dietetycy doradzą przy wyborze rodzaju diety, wariantów i kaloryczności.
Zastanawiasz się, co wybrać? Skonsultuj się telefonicznie z dietetykiem (pon-sob 9:00-18:00).
Preferujesz kontakt mailowy? Napisz do nas, aby dopytać o szczegóły lub złożyć zamówienie.