Czy DIETIFIC to najlepsza dieta pudełkowa Żywiec? Przekonaj się sam!
Dołącz do nas: wybieraj menu, zbieraj punkty, żyj zdrowo i smacznie z dietami dr Krystyny Pogoń.
Slow life to styl życia, który większość z nas chce wdrożyć w swoją codzienność. Polega on na trwaniu w teraźniejszości i docenianiu najmniejszych drobiazgów, które pozornie nie mają znaczenia. Pracoholizm, brak czasu dla siebie, chroniczna deprywacja snu i codzienny stres sprawiają, że jesteśmy coraz bardziej zmęczeni życiem i nie umiemy cieszyć się z niczego. Idea slow life ma przełamać ten marazm, zwracając naszą uwagę na drobnostki, które sprawiają, że codzienność nabiera kolorów.
Jak ma się ten temat do kuchni i gotowania? Jak w każdej dziedzinie naszego życia – mamy więcej obowiązków niż czasu i sił, by im sprostać. Fit catering dietetyczny w Żywcu może nam pomóc to zmienić. Gotowe pudełka, które otrzymujemy codziennie pod nasze drzwi umożliwią nam poświęcenie wolnego czasu na odpoczynek, hobby czy samorealizację.
W zamian za to zabieramy ze sobą pudełka z cateringiem do pracy, szkoły, na siłownię czy spacer i cieszymy się nowymi, ciekawymi smakami.
Oferta cateringowa jest bardzo zróżnicowana. Znajdziemy tu wiele różnych diet, w zależności od naszych celów i potrzeb. Najczęściej wybierane są jadłospisy:
Istnieje też wiele cateringów, które bazują na zbilansowanej diecie, stawiającej na wszystkie grupy produktów. Taki jadłospis zawsze ma konkretną kaloryczność, która jest indywidualnie wyliczona pod danego klienta. Warto tu wspomnieć, że firmy cateringowe współpracują ze specjalistami od żywności oraz dietetykami, którzy profesjonalnie zajmują się tematami diet. Dzięki temu każdy klient jest prowadzony zgodnie z najnowszymi zaleceniami naukowców – nie ma tu miejsca na jakiekolwiek niedobory makroskładników, witamin czy minerałów. Dobry fit catering w Żywcu nie powinien nikomu robić krzywdy – wręcz przeciwnie ma za zadanie zachęcić do utrzymania zdrowych, lepszych nawyków żywieniowych.
Warto podsumować zalety, jakie daje nam dieta pudełkowa w Żywcu:
Dieta pudełkowa jest dobrą opcją, jeśli dopiero wchodzimy na drogę zdrowszego odżywiania i rozpoczynamy walkę o lepszą sylwetkę. Zmiana nawyków żywieniowych, które utrwaliliśmy latami jest bardzo trudna. Nie warto więc porywać się jednocześnie na restrykcyjną dietę z ograniczonym deficytem kalorycznym i intensywne treningi. Taka próba niemal na pewno zakończy się klęską. Nawyki żywieniowe powinny być wprowadzane stopniowo, by nas nie zniechęcić.
Wybór cateringu dietetycznego jest w tym wypadku dobrym pomysłem, bo zwalnia nas z konieczności planowania i gotowania posiłków w oparciu o kalorie. Ten proces dla wielu osób bywa bardzo stresujący i frustrujący. Zamiast tego można zamówić dietę pudełkową o określonej kaloryczności i po prostu skupić się na aktywności fizycznej, która daje nam radość i pozytywną energię.
Warta uwagi firma cateringowa będzie charakteryzowała się dbałością o klienta - zaufane źródła produktów, które wchodzą skład dań – świeże owoce i warzywa, dobre jakościowo mięso, jaja, ryby czy nabiał powinny być nie tylko smaczne, ale również pełne wartości odżywczych. Pamiętajmy, że na cateringu nie warto oszczędzać. Jakość musi kosztować, a na cenę cateringu składają się nie tylko produkty spożywcze, ale również dostawa, opakowania oraz wynagrodzenia wszystkich pracowników firmy.
Dietetyk i technolog żywności Dr Krystyna Pogoń osobiście pilnuje, aby w pudełkach klientów znalazło się tylko to co przygotowałyby dla swojej najbliższej rodziny. I to jej dwójka synków – Tomek i Staszek zawsze są pierwszymi testerami nowych potraw. A jak coś im smakuje (a to dość wybredne maluchy) to na pewno będzie smakować też Tobie!
Swoją ogromną wiedzę i dorobek naukowy z zakresu żywności prozdrowotnej przekuła w autorskie plany dietetyczne i posiłki, które znajdziecie w ofercie Dietific Żywiec. Komponowania zdrowych posiłków zgodnie z ugruntowaną wiedzą naukową nauczyła też wszystkich dietetyków z którymi na co dzień pracuje. Dlatego catering Żywiec w Dietific wyróżnia się wyjątkowym profesjonalizmem opracowanej oferty, jakości potraw i obsługi klientów.